Laboratories & Collectivities
Title Image

DERPA

Home  /  DERPA

Meubilair op maat

voor binnenruimtes

Bij Derpa doen we ons uiterste best om perfect in te spelen op uw behoeften inzake ndoorinrichtingen. U profiteert van de professionele know-how van een ervaren studiebureau vlakbij. Wij begeleiden u door het hele project heen en creeëren de best aangepaste oplossingen. Kiezen voor Derpa betekent kiezen voor kwaliteitsmeubilair op maat, gemaakt in dialoog met creatieve professionals.
2006-DER-ADM-48

Ontwerp en fabricage sinds 1956 …

Een lokaal en familiaal bedrijf

Wij stellen onze expertise ten dienste van uw specifieke behoeften inzake laboratoriummeubilair.

 1. Onze flexibele en pragmatische aanpak houdt rekening met uw realiteit.
 2. Een commercieel vertegenwoordiger en een projectleider begeleiden u met inachtneming van alle genomen afspraken.
 3. Ons bedrijf heeft een eigen studiebureau, waarbij technische creativiteit mogelijk is bij het op maat ontwerpen van uw meubilair.
 4. In onze ateliers fabriceert het personeel kwaliteitsvol meubilair op basis van een jarenlange ervaring
 5. Onze vakkundige ploegen leveren en monteren uw bestelling.

 

Kwaliteit en duurzaamheid

Sinds 1956 is Derpa de specialist in laboratoriummeubilair. Wij leveren medische, farmaceutische, chemische en nucleaire laboratoria, evenals universitaire onderzoekcentra en de industrie. Wij produceren op maat en gebruiken daarvoor materialen van prima kwaliteit. Op heden stelt Derpa een tiental mensen te werk. De jaarlijkse omzet bedraagt een aantal miljoen euro’s. Een paar duizend producten verlaten elk jaar onze ateliers om perfect te gaan passen in laboratoria en onderzoekcentra. In de sector van het labomeubilair speelt Derpa in België en buitenland een vooraanstaande rol. Wij zijn trouwens de Belgische marktleider voor meubilair in massief laminaat. Dit type materiaal is bijzonder goed geschikt voor laboratoriumwerk, met eigenschappen die essentieel zijn in omgevingen waarbij hygiëne en netheid een absolute noodzaak zijn.

Bij het ontwerpen van onze inrichtingen hebben wij oog voor robuustheid en duurzaamheid. Bovendien wordt rekening gehouden met de specifieke beperkingen waaraan de installatie zal worden onderworpen. Ook ergonomie, veiligheid van personen en gebruiksvriendelijkheid komen in aanmerking. In de loop der jaren werd ook esthetiek steeds belangrijker.

 

Service op maat

Omdat elke labogebruiker eigen behoeften heeft, worden ontwerp en fabricatieproces aangepast aan elke afzonderlijke situatie.  Onze aanpak is duidelijk: samen met u wordt gezocht naar de oplossing die het meest bij uw particuliere noden past. Bij Derpa vindt u diensten en  oplossingen voor laboratoria van diverse omvangen, die naar wens ingericht kunnen worden. Behoefte aan eenvoudige opbergkasten of nood aan een sterk geavanceerd laboratorium ? Wij kunnen uw verwachtingen inlossen. Al onze producten kunnen op maat vervaardigd worden en uitgewerkt naargelang uw specifieke behoeften.

 

Ontwerp van A tot Z

Omdat wij het volledige productieproces zelf in handen hebben, van ontwerp tot realisatie on-site, wordt de fabricatie heel nauw gecontroleerd en kan een absolute kwaliteitsgarantie worden gegeven. Dankzij een efficiënt stockbeheer kunnen wij bovendien bijzonder aantrekkelijke productprijzen bieden.

 

Ons studiebureau

Opdracht : labo-inrichtingen uitdenken en bouwtekeningen maken met 3D en 2D-visualisaties van uw project.

 1. Discussie met onze klant
 2. Haalbaarheidsstudie
 3. Opstellen van de plannen

 

Productie-eenheid

Vakkundig personeel voor een professionele dienstverlening en kwaliteitsproducten

 1. Houtbewerking: zagen, verwerken, assembleren, pre-monteren
 2. Metaalbewerking: snijden, plooien, gecertificeerd solderen, afwerken / polijsten
 3. Vloeistofmanagement en speciale technieken: elektriciteit, water, gas, HVAC

 

Project-management

Een team deskundigen luistert naar u. Hun opdracht: u begeleiden bij inrichting- en uitrustingprojecten.

 1. Prijsofferte
 2. Planning
 3. Werfopvolging
 4. Oplevering

 

Montage en installatie

Onze vakkundige installatieteams krijgen alle stappen onder de knie, van levering tot complete installatie, om sleutel-op-de-deuroplossingen te bieden: specifieke montages, vloeistof- en gasaansluitingen, afzuigsystemen en indienststelling.

 

Een ultramoderne productie-uitrusting

Alle stappen van de meubilairproductie worden in onze ateliers onder de knie gekregen: van ontwerp tot installatie, van fabricatie tot verpakking. Programmeren en  lasersnijden van metaal, verwerken en semi-automatisch- of TIG-welperen, digitale edgebanding met gebruik van optimalisatiesoftware, reduceren van afvalhout of sneden per partij of hoeveelheid, aanlijmen van paneelranden op geautomatiseerde productielijn en transportband. Wij beschikken over een grote elektromechanische klemkast waarmee wij onze productie heel snel per partij kunnen aanlijmen. Alle specifieke boor- en snijoperaties worden uitgevoerd dankzij onze digitale vierassige machine waarabij afzonderlijke tools verdeeld zijn in een geautomatiseerd dubbelmagazijn. Design- en ontwikkeling-software laten toe om de evolutie van het assortiment te controleren en maatwerkmeubilair te produceren.

 

test lab

Laboratories

Pour vos besoins en aménagement de laboratoires, nous proposons une gamme variée et adaptée à votre projet. Créons ensemble un cadre de travail idéal.

collectivities blue

Collectivities

Du vestiaire à l’armoire de rangement, en passant par les chambres et l’aménagement d’open space, nous proposons une série de solutions sur mesure.

sub_contact

Contact

Prenons le temps de nous rencontrer. Nous déterminerons ensemble les différentes étapes de votre projet et programmerons un planning adapté.