Laboratories & Collectivities
Title Image

Blog

Home  /  Het laatste nieuwtjes van Derpa ...   /  De nieuwe Derpa zuurkasten

De nieuwe Derpa zuurkasten

Gebruiksvriendelijk – Eenvoudig – Elegant                                                             
 

De chemische zuurkasten ontwikkelde door DERPA zijn ontworpen om de bescherming van de gebruiker te garanderen en zijn omgeving tijdens chemische manipulaties en toepassingen in het laboratorium.

Gecertificeerd EN 14175 (2020)

Van ontwerp tot certificering, optimalisatie van dampafzuiging, bescherming tegen explosies, corrosieve aanvallen, verspreiding van vuur, hebben ons ertoe gebracht een zeer innovatief en milieuvriendelijk product aan te bieden.

https://youtu.be/1dotbSlfFro

Ze bestaan uit drie combineerbare entiteiten, schaalbaar in uitrusting en afmetingen. De basis standaard afmetingen zijn :

  • L 1200-1500-1800 mm
  • en op maat tot 2400 mm.

Het afzuigsysteem : Het maakt de afvoer van gassen en dampen geproduceerd in de besloten ruimte naar de buitenkant van het gebouw mogelijk, in continue of gereguleerde modus. Het systeem kan onafhankelijk zijn of in verbinding staan met de HVAC. De extractie kan worden voltooid door een filtersysteem voor de geproduceerde gassen.

De bovenbouw : Het is de insluitingsbehuizing die de veiligheidsvoorwaarden garandeert die vereist zijn voor de manipulaties die daar plaatsvinden. De bovenbouw is afgesloten met een valraam van veiligheidsglas dikte 6 mm. die een geoptimaliseerde visie bidet.

Klassiek gebruik : gestratifieerde of gemelamineerde plaat op spaanplaat dikte 18 mm

Ernstiger gebruik : HPL dikte 13 mm

Gebruik voor chemische aanvallen :           HPL dikte 16 mm met hoge chemische bestendigheid, gres tegels bekleding met epoxy gewrichten. PP of PVC bekleding

Speciale gebruik : RVS 304-316L

Werktafel :   HPL, grestegels, gresplaten, PP, PVC RVS 304/316L…enz.

Ondersteunende structuur : 1 metalen plaat met epoxycoating voor de plaatsing van kranen, schakelaars, stopkontakten, stroomregelaar enz…

  • Geepoxxeerde stalen frame type H of C
  • Ofwel : 1 meubel onder zuurkast met deuren of laden, met of zonder ventilatie.
  • Uitvoering uit gestratifieerde of gemelamineerde plaat op spaanplaat dikte 18 mm, HPL dikte 13 mm enz…

Meerdere keuzes zijn mogelijk. Raadpleeg ons !

Omwille van een veilig ontwerp, de verschilende zuurkasten van DERPA bestaan uit hoogwaardige mechanische fijnmechanische elementen, robuust en onderling verwisselbaar. Ze zijn zichtbaar en toegankelijk door voorladen. Dit is bedoeld om eenvoudig onderhoud en eventuele vervanging van versleten onderdelen te garanderen.

Het concept van zelfdragend schuifglas maakt een vergroting van het glasoppervlak mogelijk terwijl de afmetingen van de glijbanen en ophangaccessoires worden verkleind.

Zuurkast samenstelling

De bovenbouw : hij is volledig machinaal bewerkt (CNC) om de verschillende elementen nauwkeurig te integreren. Het bestaat uit een onderste werkkamer, een dubbele rug voor hoge en lage afzuiging en een vrij plenum voor de technieken.

Enveloppe

1 – Linkerkant Dubbel rug – 2 – Rug – 3 – Werkblad – 4 – Voorpaneel Verlichting – 5 – Plafond – 6 – Rechterkant Sonde – 8 – Plafond –

9 – Rug – 40 – IP led 12.5w – 41 – Explosieveilige plexi – 43 – Stroomregelaar.

De valraam : Het is een zelfdragend samenstel van uiterst nauwkeurige compacte lineaire geleiders (geanodiseerd aluminium) en een ruit van veiligheidsglas dikte 6 mm. Een vast raam bovenaan biedt uitzonderlijk zicht. De valraam bepaalt het volume en de snelheid van afzuiging door zijn positie. Het kan in handmatige modus of met elektrische ondersteuning werken. Hij is uitgerust met een 400 mm sluitsysteem en een noodremvoorziening in geval van kabelbreuk.

De afsuigsysteem : Het vereist de installatie van een ventilator aangepast aan het af te zuigen volume. De afzuigkanalen kunnen gemaakt zijn van PVC, PPs ofwel RVS. De aansluiting op een HVAC systeem is mogelijk door de plaatsing van een stroombeheercontroller. Recirculatie met filtratie is mogelijk afhankelijk van de schadelijkheid of gevaarlijkheid van de producten die in de zuurkast worden behandeld.

No Comments
Post a Comment
Name
E-mail
Website